16. maalis, 2015

Perustamisen iloja.

On ihminen, joka haluaa koko ajan olla perillä kaikesta omaan elämäänsä ja olemiseensa liittyvästä, hallita sitä.

Sitten semmoinen ihminen päättää perustaa yrityksen.

Ennen kuin perustamisilmoitusta on edes jätetty, on jo törmätty lukemattomiin yksityiskohtiin, joita yrittäjäksi aikova ei osannut olettaa oleviksikaan. Asioita, joita aloitteleva yrittäjä ei ymmärrä ollenkaan. Tai asioita, joita ei syystä tai toisesta voi hoitaa vielä, vaikka haluttaisi ja pystyisi. Tai joita yrittäjäksi aikova ei voi/osaa hoitaa yksin.

Yrittäjäkurssilla korostettiiin, kuinka yrittäjältä vaaditaan ihan erityisiä luonteenpiirteitä, erityisesti epävarmuuden sietokykyä.

Tämä yrittäjäksi aikova uskoo vakaasti, että kunhan yrityksen perustamiseen liittyvät kiemurat on läpipoljettu, itse yrittäminen kyllä sujuu. Onhan nimittäin jo yksi vuori siirretty varsinaisen tekemisen tieltä, ja onnistuttu siinä. Ehkä myös alustavasti oivallettu, millaista on yrittää selvitä tuossa jatkuvan epävarmuuden tilassa.

Ajoissa kannattaa etsiä ammattitaitoinen kirjanpitäjä ohjaamaan ja opastamaan, ennen kuin yritystä on edes olemassa. Pahitteeksi ei ole myöskään omata sellaista puolisoa, joka pystyy väsäämään nettisivut ja opastaa ummikkoa some-markkinoilla.