22. maalis, 2015

Keväthanget

Talvi oli taas mikä oli, toki parempi kuin toissatalvi, joka ei mikään talvi ollutkaan. Tämä kevät laskeutui keskelle sydäntalvea tuoden muassaan ilmiön, jota ei vastaavassa laajuudessa koeta kuin harvoin.

Naapurustossa 50 vuotta asunut pariskunta puhui, ettei heidän aikanaan näillä leveyksillä ole koskaan ollut vastaavaa hankikantoa.

Ei ole paljon parempaa, kuin lähteä koiran kanssa aamun noustessa Aittovuoren pohjoisrinteelle, joka viimeiset kaksi viikkoa on erehdyttävästi muistuttanut Lapin tundraa. Täydellisessä maailmassa metsään ei soisi kuuluvan kuitenkaan kaupungin kohinoita.

Tässä tapauksessa onkin syytä ajatella niin, että kaupungin läheisyys juuri tekee metsästä arvokkaan. Eteläreunaltaan kaupungin keskustaan on matkaa 2,5km, ja luultavasti koko valtakunnan mitassa kyseessä on melko ainutlaatuinen suuri metsäalue suurehkon kaupungin kainalossa.

Kuluvan kevään tarjoamat harvinaislaatuiset mahdollisuudet liikkua tämmöisten hankien päällä merkityistä reiteistä välittämättä jatkuvat sääennusteiden mukaan mahdollisesti seuraavat pari viikkoa. Kellot herättämään!